Verbouwing Lycklama Stins te Wolvega

 

Eind 2013 is mij gevraagd een ontwerp in te dienen voor de renovatie van het verzorgingstehuis Lycklama Stins te Wolvega. Het ontwerp is enthousiast ontvangen en in de loop van 2014 gerealiseerd. 4 december 2014 was de heropening waar ik een toelichting heb gegeven op het ontwerp.

Mijn uitgangspunt was het huis een uitnodigend en gastvrij karakter te geven met een hotelachtige beleving. Zodra je  binnenkomt voel je je welkom.

Voor de herkenbaarheid van de bewoners is gekozen elke etage een eigen kleur te geven. De kleur loopt in de smalle gangen van licht naar donker waardoor de gangen minder diep lijken. Zodra men uit de lift stapt herkent men de kleur van de etage. De juiste gang is aangegeven door middel van een grote afbeelding op de muur. Bij voorbeeld bij de vlinder links de gang op en bij de ooievaar rechts de gang op. Ik heb geprobeerd de routing voor de bewoners zo duidelijk en herkenbaar mogelijk te maken met een speels karakter.

Daarnaast is bij elke liftuitgang een zitje gecreëerd.

Het geheel straalt rust uit door de kleuren die op elkaar zijn afgestemd in vloer, plafonds, wanden en meubels. Dit wordt benadrukt door de verlichting: indirect via de wanden en spots in de nieuwe plafonds.

 

 

 

 

 

 

 

              Begane grond voorheen:

 

 

 

 

 

 

 

 

               1e etage vóór:                                                       1e etage na verbouwing:

 

 

 

 

 

 

 

 

            2e etage vóór:                                                          2e etage na verbouwing:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rommelkamer is omgetoverd tot een heus Grand Café waar jong en oud elkaar kan ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De houten Wonderwall wand met indirecte LED verlichting en de houten lamellen voor de ramen geven de ruimte de allure van een chique grand Café

                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                      zo was het: